gastro postao
Mesne uštipke možete pržiti u ulju ili završiti u pećnici, a zatim ih poslužiti kao finger food ili dio bogatog sendviča.
Idealno se slažu uz svaku vrstu priloga, ali i uz svaki dio dana. Uštipke možete poslužiti uz pire krumpir, rižu ili tjesteninu, pečeni krumpir ili drugo povrće, u pecivu ili kao finger food za druženje s najdražima.
Uštipcima možete dodati umak po želji i povrće poput rajčice ili zelene salate.
Potrebno vam je:
- 500 g mljevenog mesa
- 2 režnja češnjaka
- 1 jaje
- 2 žlice parmezana
- 7 žlica krušnih mrvica
- 3 žlice sitno sjeckanog peršina
- Ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Pomiješajte mljeveno meso, usitnjeni češnjak, jaje, naribani parmezan, krušne mrvice, sjeckani peršin te sol i papar.
- Vadite žlicom smjesu i oblikujte u valjke ili okruglice pa ih stavite u lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
- Ostavite ih u hladnjaku 15 minuta.
- Poprskajte ih uljem, pa ih pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta do pola sata ili ih pržite u ulju dok ne poprime boju.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!