Slasni zalogaji: Hrskavi zlatnožuti popečci od kelja

Stockfood
Donosimo sjajan recept u kojeg će se zaljubiti i vegetarijanci i najveći mesojedi i oni koji ne podnose kelj.
Vidi originalni članak

Popečke možeš pripremiti od bilo čega, a posebno ukusna i zdrava varijanta je, dakako, od vrlo zdrave namirnice koju bismo trebali jesti što češće – kelja. Kelj je iznimno zdrava i niskokalorijska namirnica bogata vitaminima A, C i K, kalcijem i ostalim mineralima. Kako je riječ o lisnatom povrću, lako se priprema, ali zbog karakterističnog okusa nema mnogo ljubitelja.

Varivo od kelja i nabujak od kelja samo su neka jela koja se mogu napraviti od ove visokovrijedne namirnice. Ako tražiš zanimljivija jela od kelja, popečci od kelja mogu obogatiti tvoje obroke. Ovo jednostavno i ukusno jelo možeš ponijeti i na posao.

Sastojci:

  • 1 kg kelja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica mješavine suhih začina po želji
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 150 g ementaler sira
  • 25 g krušnih mrvica
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Kelj očisti i nareži na rezance pa ga kuhaj u kipućoj vodi dok ne omekša, oko 10 do 15 minuta.
  2. Ocijedi ga i još ga sitnije nareži. Dodaj mu protisnuti češnjak, sol, papar, jaje, sir i krušne mrvice. Smjesu promiješaj i oblikuj odreske.
  3. Prži ih u vrućem ulju dok ne budu zlatnožuti.
  4. Popečke posluži uz omiljeni umak.

Dobar tek!

Samo jedan griz Varivo od leće s kobasicama zagrijat će te u trenu Koji ti je najdraži? Uz ova tri smoothieja ćeš ojačati imunitet ostaci Ostalo ti je purice? Napravi rižoto od purice i kelja

Posjeti Gastro.hr