Ostalo ti je purice od božićnog ručka? Imamo super ideju kako je iskoristiti i donosimo odličan recept za rižoto od purice i kelja
Imamo super jednostavan i super brz recept za današnji ručak za koji možeš iskoristiti ostatke pečene purice. Ako ti je blagdanska purica već pomalo prisjela, ovo je odličan način da ne baciš meso, a napravi potpuni zaokret u jelovniku!
Napravi slastanrižoto od ostataka pečene purice i kelja. Iskoristi komade pečenog mesa, dodaj malo zdravog kelja i riže i uživaj u ovom ukusnom i zdravom obroku.
Rižoto od ostataka božićne purice
foto: Cooking in my genes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Rižoto od ostataka pečene purice i kelja
11 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
1
žlica
Maslac
Luk
1
kom
Češnjak
2
režanj
Arborio riža
350
g
Bijelo vino
150
ml
Pileći temeljac
1
l
Kelj
500
g
Sok od limuna
1
kom
Limunova korica
1
kom
Pečena puretina
300
g
Parmezan
100
g
Postupak
Zagrijati ulje i malo maslaca te popržiti luk dok ne omekša. Dodati češnjak te ga kratko popržiti. Staviti rižu i pojačati temperaturu te miješati neprestano oko minutu.
Uliti vino i miješati dok se vino ne upije u rižu. Posoliti i popapriti prema ukusu.
Temeljac (umjesto pilećeg može se koristiti i povrtni!) dodavati postupno, otprilike po 200 ml, kada se upije doliti sljedećih 200 ml i tako dok se ne potroši sav temeljac.
U zakuhanoj vodi blanširati kelj (otprilike 2 minute), izvaditi ga i ubaciti u ledenu vodu (po mogućnosti s kockicama leda) - da se zaustavi kuhanje i sačuva zelena boja kelja - te ocijediti.
Kada je sav temeljac ukuhan i riža je gotova, umiješati limunov sok, limunovu koricu, blanširati kelj i ostatke pečene purice i sve dobro promiješati.
Poslužiti toplo s malo naribanog parmezana. Odličan dodatak je svježa sezonska salata.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.