gastro postao
Ostalo ti je purice od božićnog ručka? Imamo super ideju kako je iskoristiti.
Super jednostavni i super brzi recept za današnji ručak za koji možeš iskoristiti ostatke pečene purice. Ako ti je blagdanska purica već pomalo prisjela, ovo je odličan način da ne baciš meso, a napravi potpuni zaokret u jelovniku!
Dodaj malo zdravog kelja i riže i uživaj u ovom ukusnom i zdravom obroku.
Sastojci:
- 1 žlica ulja
- Maslac
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 350 g Arborio riže za rižoto
- 150 ml suhog bijelog vina
- 1 l pilećeg/povrtnog temeljca
- 500 g kelja
- Naribana korica i sok jednog limuna
- 200 g pečene puretine, sitno narezane
- 100 g naribanog parmezana
Priprema:
- Zagrijati ulje i malo maslaca te popržiti luk dok ne omekša. Dodati češnjak te ga kratko popržiti. Staviti rižu i pojačati temperaturu te miješati neprestano oko minutu. Uliti vino i miješati dok se vino ne upije u rižu. Posoliti/popapriti po želji
- Temeljac dodavati postupno, otprilike po 200 ml, kada se upije doliti sljedećih 200 ml i tako dok se ne potroši sav temeljac.
- U zakuhanoj vodi blanširati kelj (otprilike 2 minute), izvaditi ga i politi hladnom vodom te ocijediti.
- Kada je sav temeljac skuhan i riža je gotova, umiješati limunov sok, koricu, kelj i puricu i sve dobro promiješati.
- Poslužiti toplo s malo naribanog parmezana.
Posluži uz sezonsku salatu i uživaj!