Recepti Rižoto 26. prosinca 2024.

Od ostataka purice napravi rižoto od purice i kelja

Rižoto
11 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
rižoto od purice i kelja
Rižoto od ostataka pečene purice i kelja
foto: Cooking in my genes/Pinterest
Ostalo ti je purice od božićnog ručka? Imamo super ideju kako je iskoristiti i donosimo odličan recept za rižoto od purice i kelja

Imamo super jednostavan i super brz recept za današnji ručak za koji možeš iskoristiti ostatke pečene purice. Ako ti je blagdanska purica već pomalo prisjela, ovo je odličan način da ne baciš meso, a napravi potpuni zaokret u jelovniku!

Napravi slastan rižoto od ostataka pečene purice i kelja. Iskoristi komade pečenog mesa, dodaj malo zdravog kelja i riže i uživaj u ovom ukusnom i zdravom obroku.

rižoto od purice i kelja | Author: Cooking in my genes/Pinterest Rižoto od ostataka božićne purice foto: Cooking in my genes/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Rižoto od ostataka pečene purice i kelja
11 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 1 žlica
  • Maslac
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Arborio riža 350 g
  • Bijelo vino 150 ml
  • Pileći temeljac 1 l
  • Kelj 500 g
  • Sok od limuna 1 kom
  • Limunova korica 1 kom
  • Pečena puretina 300 g
  • Parmezan 100 g
Postupak
  1. Zagrijati ulje i malo maslaca te popržiti luk dok ne omekša. Dodati češnjak te ga kratko popržiti. Staviti rižu i pojačati temperaturu te miješati neprestano oko minutu.

    Uliti vino i miješati dok se vino ne upije u rižu. Posoliti i popapriti prema ukusu.


  2. Temeljac (umjesto pilećeg može se koristiti i povrtni!) dodavati postupno, otprilike po 200 ml, kada se upije doliti sljedećih 200 ml i tako dok se ne potroši sav temeljac.


  3. U zakuhanoj vodi blanširati kelj (otprilike 2 minute), izvaditi ga i ubaciti u ledenu vodu (po mogućnosti s kockicama leda) - da se zaustavi kuhanje i sačuva zelena boja kelja - te ocijediti.


  4. Kada je sav temeljac ukuhan i riža je gotova, umiješati limunov sok, limunovu koricu, blanširati kelj i ostatke pečene purice i sve dobro promiješati.


  5. Poslužiti toplo s malo naribanog parmezana. Odličan dodatak je svježa sezonska salata.


Isprobaj i ove recepte za rižoto...

rižoto od bundeve recept Možda vas zanima... Obožavat ćeš ovaj pravi talijanski rižoto od bundeve Recepti rižoto Možda vas zanima... Kremasti rižoto s limunom Recepti rižoto, tikvice Možda vas zanima... RECEPT DANA Kremasti rižoto od tikvica Recepti


 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • max 18:51 28. Prosinac 2019.

    Vi i ta purica za Božić mi več idete na k....c ako ne znate napraviti jesti onda bolje šutite