Slasni zeleni njoki s umakom pesto

Pesto napravite od bosiljka, češnjaka, parmezana i ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 557

Potrebno vam je

  • 4 list list bosiljka
  • 2 režanj češnjak
  • 1 šalica parmezan
  • 2 žlica pinjoli
  • 1 žlica sol
  • 0.50 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 500 g njoki

Priprema

  1. U mužaru zgnječite bosiljak, češnjak, parmezan, pinjole i sol. Dodajte ulje te sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. U zakuhanu i posoljenu vodu stavite njoke. Kuhani su kad isplivaju na površinu. Stavite ih u zdjelu, ulijte pesto te izmiješajte.

Pesto napravite od bosiljka, češnjaka, parmezana i ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr