Recepti 03. listopada 2014.

Slasni zeleni njoki s umakom pesto

Slasni zeleni njoki s umakom pesto
gastro postao gastro.24sata.hr
Pesto napravite od bosiljka, češnjaka, parmezana i ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 557

Potrebno vam je

  • 4 list list bosiljka
  • 2 režanj češnjak
  • 1 šalica parmezan
  • 2 žlica pinjoli
  • 1 žlica sol
  • 0.50 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 500 g njoki

Priprema

  1. U mužaru zgnječite bosiljak, češnjak, parmezan, pinjole i sol. Dodajte ulje te sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  2. U zakuhanu i posoljenu vodu stavite njoke. Kuhani su kad isplivaju na površinu. Stavite ih u zdjelu, ulijte pesto te izmiješajte.

Pesto napravite od bosiljka, češnjaka, parmezana i ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.