Slastan bijeli omlet s dvije vrste sira

Shutterstock
Mi smo oduševljeni ovim omletom inspiriranim talijanskom kuhinjom. Obavezno isprobaj!
Vidi originalni članak

Riječ je o brzom omletu od bjelanjaka čija priprema traje desetak minuta, a količina je dovoljna za dvije osobe. Idealan je kao doručak, poslužit će kao brzinski ručak ili večera, a lako ga možeš prilagoditi svom ukusu.

Eksperimentiraj sa začinima poput svježeg bosiljka, vlasca i peršina, različitim vrstama rajčice i paprike ili dodaj pancetu.

 

brzo i jednostavno Za ručak: Meksički omlet Mary Berry


 Sastojci:

  • ½ žlice maslinovog ulja
  • 3 - 4 cherry rajčice
  • 3 - 4 bjelanjka (pola šalice od 240 ml)
  • 30 g naribane mozzarelle
  • 1 žličica naribanog parmezana
  • Papar
  • Sol

Priprema:

  1. Zagrij tavicu, dodaj ulje i tanko narezane rajčice. Posoli, popapri i ostavi na vatri otprilike minutu.
  2. Dodaj vilicom lagano umućene bjelanjke, pospi mozzarellom i parmezanom, pokrij tavicu i smanjite vatru.
  3. Peci dok ne dobiješ kompaktni omlet, a potom ga izvadi na tanjur i odmah posluži.

 

ukusna jutra Za doručak pripremi kremasti omlet po receptu Marthe Stewart

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr