Slastan sezonski desert s kruškama

Thinkstock
Polako počinje sezona krušaka, što će stvoriti brojne probleme neodlučnim obožavateljima slastica. Mi vam predlažemo da započnete s jednostavnim receptima u kojima ova slasna voćka u potpunosti dolazi do izražaja.
Vidi originalni članak

Jedan od takvih brzinskih recepata je i onaj za kruške s ricottom i začinima. Cimet, čili i sol čine ovu sezonsku slasticu neodoljivom, a tome pridonosi i vrlo kratko vrijeme pripreme – samo 20 minuta.

 

Recepti Brzi desert – karamelizirane kruške

 

Sastojci:

  • 2 kruške
  • 8 žlica ricotte
  • Cimet
  • Čili u prahu
  • Sol

Priprema:

  1. Kruške dobro operite, prepolovite i žlicom izdubite sredinu. 
  2. Svaku polovicu napunite s dvije žlice ricotte i pospite cimetom, čilijem u prahu i soli.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva otprilike 15 minuta.

 

S dozom konjaka Crumble od jabuke i kruške kojem ćete se htjeti vratiti

 

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr