Slatka tajna: Nutella praline od samo tri sastojka

Your browser doesn’t support HTML5 video

Karina Šiždrak
Priprema domaćih pralina nikada nije bila lakša. Za najslasnije okruglice s omiljenim čokoladnim namazom trebat će vam tri sastojka i tek nešto strpljenja...
Vidi originalni članak

Domaće praline daleko su ukusnije od kupovnih, a kada vam za pripremu istih treba tek tri sastojka, one postaju još bolje. Ovoj kombinaciji možete dodati i sjeckane orašaste plodove, suho voće ili neki drugi dodatak po samo vašem ukusu.

Za pripremu jednostavnih pralina od Nutelle, trebat će vam 200 grama tamne čokolade, 200 mililitara vrhnja za šlag i tri žlice omiljenog čokoladnog namaza.

Postupak pripreme nevjerojatno je jednostavan i neće vam oduzeti previše vremena. Čokoladu je potrebno nasjeckati, a vrhnje za kuhanje zagrijati do vrenja. Dodati ga sjeckanoj čokoladi i dobro pomiješati kako bi se sastojci povezali. Na kraju dodajte tri žlice namaza i naoružajte se strpljenjem.

Naime, smjesa će u hladnjaku morati stajati oko tri sata kako bi se od nje mogle oblikovati slatke, male okruglice. Na kraju ih vadite žlicom i ukrasite šarenim mrvicama, mljevenim orašastim plodovima ili ih jednostavno uvaljajte u kakao u prahu.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu. Dobar tek!
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Gastro.hr