Slatko ljuti pileći medaljoni za prste polizati

Thinkstock
Zaboravite na kupovne pileće medaljone, najbolje ćete pripremiti kod kuće uz pomoću samo nekoliko sastojaka
Vidi originalni članak

Odličan trik koji će donijeti bogatije i jače okuse bit će miješanje krušnih mrvica sa začinima. Kombinirajte omiljene ljutkaste začine pa se zaigrajte sjajnim aromama.
Piletinu možete pripremati u pećnici ili dubokom ulju, a zatim poslužiti uz fini čili umak na bazi rajčice i dodataka kao što su tabasco ili svježe čili papričice.
 

Potrebno vam je:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 200 g brašna
  • 2 jaja
  • 250 g krušnih mrvica
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 1 žličica soli
  • Prstohvat papra

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Pileća prsa nasjeckajte na manje komadiće.
  3. Pripremite tri dublja tanjura ili posudice.
  4. Jednu napunite brašnom, drugu razmućenim jajima koja ste posolili, a treću krušnim mrvicama, kajenskim paprom, češnjakom u prahu i paprom.
  5. Piletinu najprije ubacite u brašno, zatim u jaja, a na kraju u mrvice i začine.
  6. Komadiće piletine dobro zavaljajte u mrvice kako bi bili u potpunosti obloženi.
  7. Prebacite ih na papir za pečenje i ubacite u zagrijanu pećnicu.
  8. ​Pecite oko 15 minuta, a nakon sedam minuta preokrenite kako bi se meso s obje strane ispeklo jednako.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr