08. studenoga 2016.

Sočni, hrskavi i neodoljivi: Domaći pileći medaljoni

pileći medaljoni
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izgledom podsjećaju na kokice, a okusom na najfiniju piletinu koju ćete ikada okusiti.

Sjajni pileći medaljoni bez jaja, tek umočeni u mlijeko, a zatim uvaljani u sjajnu mješavinu brašna i začina pa isprženi, vrlo lako će postati najdraža piletina koju možete zamisliti. Nalik na grickalice, u ovoj ćete piletini moći uživati za ručak, večeru ili uz dobar film. Medaljone poslužite uz umak od kečapa, vrhnja ili chilija.

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • Ulje
  • 2 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 2 šalice mlijeka
  • Sok pola limuna

Priprema:

  1. Pileća prsa narežite na veće odreske pa ih zatim nasjeckajte na kockice velike 2 cm.
  2. Pomiješajte mlijeko i limunov sok pa ih ostavite da odstoje desetak minuta, a zatim im dodajte piletinu.
  3. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, papar i češnjak pa dobro pomiješajte.
  4. Rukom izvadite komadiće piletine i ubacite ih u mješavinu suhih sastojaka.
  5. Protresite kako bi se smjesa uhvatila za piletinu i pecite u vrućem ulju oko 4 minute.
  6. Izvadite i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.