gastro postao
Izgledom podsjećaju na kokice, a okusom na najfiniju piletinu koju ćete ikada okusiti.
Sjajni pileći medaljoni bez jaja, tek umočeni u mlijeko, a zatim uvaljani u sjajnu mješavinu brašna i začina pa isprženi, vrlo lako će postati najdraža piletina koju možete zamisliti. Nalik na grickalice, u ovoj ćete piletini moći uživati za ručak, večeru ili uz dobar film. Medaljone poslužite uz umak od kečapa, vrhnja ili chilija.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- Ulje
- 2 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 2 šalice mlijeka
- Sok pola limuna
Priprema:
- Pileća prsa narežite na veće odreske pa ih zatim nasjeckajte na kockice velike 2 cm.
- Pomiješajte mlijeko i limunov sok pa ih ostavite da odstoje desetak minuta, a zatim im dodajte piletinu.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol, papar i češnjak pa dobro pomiješajte.
- Rukom izvadite komadiće piletine i ubacite ih u mješavinu suhih sastojaka.
- Protresite kako bi se smjesa uhvatila za piletinu i pecite u vrućem ulju oko 4 minute.
- Izvadite i poslužite toplo.
Dobar tek!