gastro postao
Kremasta riža, meka piletina i lagani, citrusni okusi. Sve to u jednom loncu.
Pripremite jednostavan i ukusan ručak u jednom loncu. Piletinu ispecite na maslacu za bogatiji okus, začinite je talijanskim začinima poput bosiljka, origana i majčine dušice pa dodajte limunovog soka. Dok kuhate rižu, dodajte joj piletinu kako bi još dodatno omekšala. Na kraju pospite svježim peršinom i navalite na nevjerojatno dobar spoj okusa.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- 2 žlice maslaca
- 1 šalica riže
- 2 šalice pilećeg temeljca
- Sok jednog limuna
- Majčina dušica, origano, bosiljak
- Sol, papar
Priprema:
- Pileća prsa narežite na manje komade pa ih začinite soli, paprom i ostatkom začina.
- Otopite maslac na srednjoj vatri.
- Pecite piletinu dok ne postane smeđa i prebacite na tanjur.
- Na istu tavu dodajte rižu i pustite da se zastakli.
- Prelijte pilećim temeljcem, limunovim sokom i još malo začina.
- Stavite piletinu na vrh i kuhajte na srednjoj vatri oko 20 do 25 minuta, dok tekućina ne nestane, a riža se ne skuha.
- Na kraju pospite svježim peršinom, narežite kolutiće limuna i istisnite preko cijelog jela.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!