gastro postao
Svakodnevne namirnice pretvorite u egozotičan ručak.
Piletina i slatko slani umak savršeno se slažu. Dodajte nešto hrksave brokule za svježinu, a na kraju pospite sezamom da zakrcka pod zubima. Divan spoj okusa odvest će vas na neko egzotičnije mjesto, a već poznate namirnice pružit će vam neko sasvim novo iskustvo. Ovo jelo možete poslužiti samo ili uz jednostavnu i čistu rižu.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- Brokula
- 6 žlica meda
- 4 žlice kečapa
- 4 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice octa
- 3 žlice soja sosa
- 1 žličica češnjaka u prahu
- Sezam
Priprema:
- Pomiješajte med, kečap, šećer, ocat, soja sos i češnjak.
- Nauljite tavu ili wok pa dodajte posoljenu piletinu nasjeckanu na komadiće.
- Pecite oko 10 minuta dok ne posmeđi.
- Dodajte male cvjetove brokule i prelijte umakom.
- Kuhajte i miješajte još 5 minuta dok je piletina pečena, a brokula malo omekša.
- Ukoliko je potrebno, dodajte žlicu vode.
- Na kraju pospite sezamom.
Dobar tek!