27. srpnja 2016.

Bogata piletina s ružmarinom, krumpirima i gljivama

piletina s ružmarinom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatična piletina s krumpirom i gljivama zgoditak je za lijene dane.

Za one dane kada vam se ne da puno razmišljati, ali želite ukusan i brz obrok, recept za ovakvu piletinu s krumpirom i gljivama će vam zbilja dobro doći. Ubacite sve u tavu, zapecite pa prebacite u pećnicu. Aromatično jelo gotovo je u svega nešto više od pola sata, a vaše nepce neizmjerno zahvalno.

Potrebno vam je:

  • 7-8 mladih krumpira
  • Piletina (prsa, batak, zabatak)
  • 250 g šampinjona
  • 1 režanj češnjaka
  • Limun
  • Maslinovo ulje
  • Svježi ružmarin
  • Sol, papar

 Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir kuhajte s malo soli oko 10 minuta dok lagano ne omekša, ali se ne skuha do kraja, pa ga maknite s vatre.
  3. Stavite ružmarin, češnjak, sol i papar na dasku za rezanje pa ih usitnite i pomiješajte i napravite od njih pastu pomoću većeg noža.
  4. Prebacite to u posudu, dodajte sok jednog limuna i maslovo ulje, pa ubacite piletinu i premažite je dobivenim umakom.
  5. Prebacite sve u veću tavu, dodajte gljive i krumpir pa pecite dok se piletina ne zapeče sa svih strana.
  6. Dodajte i grančice ružmarina i limun koji ste prethodno ocijedili.
  7. Kad je piletina zatvorena sa svih strana, ubacite je u pećnicu na još pola sata sa svim dodacima.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.