gastro postao
Aromatična piletina s krumpirom i gljivama zgoditak je za lijene dane.
Za one dane kada vam se ne da puno razmišljati, ali želite ukusan i brz obrok, recept za ovakvu piletinu s krumpirom i gljivama će vam zbilja dobro doći. Ubacite sve u tavu, zapecite pa prebacite u pećnicu. Aromatično jelo gotovo je u svega nešto više od pola sata, a vaše nepce neizmjerno zahvalno.
Potrebno vam je:
- 7-8 mladih krumpira
- Piletina (prsa, batak, zabatak)
- 250 g šampinjona
- 1 režanj češnjaka
- Limun
- Maslinovo ulje
- Svježi ružmarin
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Krumpir kuhajte s malo soli oko 10 minuta dok lagano ne omekša, ali se ne skuha do kraja, pa ga maknite s vatre.
- Stavite ružmarin, češnjak, sol i papar na dasku za rezanje pa ih usitnite i pomiješajte i napravite od njih pastu pomoću većeg noža.
- Prebacite to u posudu, dodajte sok jednog limuna i maslovo ulje, pa ubacite piletinu i premažite je dobivenim umakom.
- Prebacite sve u veću tavu, dodajte gljive i krumpir pa pecite dok se piletina ne zapeče sa svih strana.
- Dodajte i grančice ružmarina i limun koji ste prethodno ocijedili.
- Kad je piletina zatvorena sa svih strana, ubacite je u pećnicu na još pola sata sa svim dodacima.
Dobar tek!