Slatko proljeće: Puding od riže s jagodama

Thinkstock
Iskoristite rižu na najukusniji mogući način. Ovaj ukusan i kremasti desert vrlo lako mogao bi zamijeniti žitarice koje inače doručkujete.
Vidi originalni članak

U principu ne postoji nekakav definitivni recept za ovu jednostavnu slasticu i sve je stvar vlastitog ukusa. Danas za vas imamo puding od riže sa svježim jagodama, a pripremiti ga možete i sa svakim drugim voćem, pa mu dodati i omiljene začine.

Ovaj puding možeš jesti i ohlađen, a odličan je i kao topli desert.

 

popravlja dan Pohani kruh s jagodama i neodoljivim punjenjem

 

Puding od riže s jagodama

Sastojci:

  • 50 g riže okruglog zrna
  • 500 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 40 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • ½ žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • 150 g jagoda narezanih na četvrtine
  • 150 g smrznutih jagoda za pire

 

zasladi se Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert

 

Postupak:

  1. Rižu, mlijeko i prstohvat soli stavi u posudu za kuhanje.
  2. Kuhaj sve na jačoj vatri dok ne prokuha.
  3. Kada je riža prokuhala, smanji vatru i pusti da se lagano kuha 15-20 minuta, dok riža ne postane mekana.
  4. U posebnoj posudi razmuti jaje, šećer, vaniliju i cimet.
  5. Dodaj malo tople riže i mlijeka kako bi se smjesa temperirala.
  6. Dobro promiješaj.
  7. Smjesu postepeno dodaj riži uz konstantno miješanje.
  8. Kuhaj još 5 minuta. Još toplu rižu istresi u čaše u kojima ćeš poslužiti desert.
  9. Pripremi jednostavan pire bez dodanog šećera tako što smrznute jagode izblendaš u blenderu.
  10. U čašu s pudingom dodaj žlicu pirea i nekoliko komadića jagode.

 

Svjetske slastice Lamingtons - odlični čupavci punjeni džemom od jagode

 

Posjeti Gastro.hr