Recepti 30. svibnja 2018.

Slatko proljeće: Puding od riže s jagodama

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite rižu na najukusniji mogući način. Ovaj ukusan i kremasti desert vrlo lako mogao bi zamijeniti žitarice koje inače doručkujete.

U principu ne postoji nekakav definitivni recept za ovu jednostavnu slasticu i sve je stvar vlastitog ukusa. Danas za vas imamo puding od riže sa svježim jagodama, a pripremiti ga možete i sa svakim drugim voćem, pa mu dodati i omiljene začine.

Ovaj puding možete jesti i ohlađen, a odličan je i kao topli desert.


Potrebno vam je:

  • 50 g riže okruglog zrna
  • 500 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 40 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • ½ žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • 150 g jagoda narezanih na četvrtine
  • 150 g smrznutih jagoda za pire

Postupak pripreme:

  1. Rižu, mlijeko i prstohvat soli stavite u posudu za kuhanje.
  2. Kuhajte sve na jačoj vatri dok ne prokuha.
  3. Kada je riža prokuhala, smanjite vatru i pustite da se lagano kuha 15-20 minuta, dok riža ne postane mekana.
  4. U posebnoj posudi razmutite jaje, šećer, vaniliju i cimet.
  5. Dodajte malo tople riže i mlijeka kako bi ste temperirali smjesu.
  6. Dobro promiješajte.
  7. Smjesu postepeno dodajte riži uz konstantno miješanje.
  8. Kuhajte još 5 minuta. Još toplu rižu istresite u čaše u kojima ćete poslužiti desert.
  9. Pripremite jednostavan pire bez dodanog šećera tako što smrznute jagode izblendate u blenderu.
  10. U čašu s pudingom dodajte žlicu pirea i nekoliko komadića jagode.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.