Rižoto od špinata i svježeg sira za brz i jednostavan ručak

Getty Images
Sjajna ideja za brzi ručak i kombinacija okusa koja će osvojiti baš svakog tko je isproba svakako je i ovaj slasni, kremasti rižoto od špinata i svježeg sira.
Vidi originalni članak

Korjenasto povrće kuhajte s rižom, a tek pred sam kraj dodajte i špinat. Pustite da uvene, a zatim sve zajedno začinite finim domaćim kravljim sirom. Promiješajte i uživajte u poznatim i jednostavnim, ali tako primamljivim okusima. 

 

jesen na tanjuru Jednostavno i slasno: Rižoto od tikve i špinata

 

Kombinaciji možete dodati i parmezan, malo limuna, a nikako nemojte zaboraviti ni dobru dozu maslaca koji će rižoto pretvoriti u kremasti užitak. 

 

maxyama Trostruki užitak: Rižoto u bundevi s bundevom i kobasicom

 

Potrebno vam je:

  • 300 g špinata
  • 1 mrkva
  • 1 komadić korijena celera
  • 1 luk
  • 120 g svježeg kravljeg sira
  • 100 ml bijelog vina
  • 60 g maslaca
  • povrtni temeljac
  • maslinovo ulje
  • timijan
  • sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Očistite špinat i celer te ih dobro isperite. 
  2. Ogulite mrkvu i luk pa sve nasjeckajte na sitno. Nasjeckajte i celer.
  3. U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja i pirjajte povrće.
  4. Dodajte rižu, popržite pa dodajte i bijelo vino. Kad vino ispari, nastavite kuhati ulijevajući temeljac. Riža mora ostati al dente.
  5. Zadnje dvije minute dodajte špinat. Dobro umiješajte i pustite da povene.
  6. Na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte, poklopite i pustite pet minuta da odstoji.
  7. Prije posluživanja pospite svježim sirom koji ste izmrvili prstima.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr