gastro postao
Sjajna ideja za brzi ručak i kombinacija okusa koja će osvojiti baš svakog tko je isproba svakako je i ovaj slasni, kremasti rižoto od špinata i svježeg sira.
Korjenasto povrće kuhajte s rižom, a tek pred sam kraj dodajte i špinat. Pustite da uvene, a zatim sve zajedno začinite finim domaćim kravljim sirom. Promiješajte i uživajte u poznatim i jednostavnim, ali tako primamljivim okusima.
Kombinaciji možete dodati i parmezan, malo limuna, a nikako nemojte zaboraviti ni dobru dozu maslaca koji će rižoto pretvoriti u kremasti užitak.
Potrebno vam je:
- 300 g špinata
- 1 mrkva
- 1 komadić korijena celera
- 1 luk
- 120 g svježeg kravljeg sira
- 100 ml bijelog vina
- 60 g maslaca
- povrtni temeljac
- maslinovo ulje
- timijan
- sol, papar
Postupak pripreme:
- Očistite špinat i celer te ih dobro isperite.
- Ogulite mrkvu i luk pa sve nasjeckajte na sitno. Nasjeckajte i celer.
- U tavi zagrijte dvije žlice maslinova ulja i pirjajte povrće.
- Dodajte rižu, popržite pa dodajte i bijelo vino. Kad vino ispari, nastavite kuhati ulijevajući temeljac. Riža mora ostati al dente.
- Zadnje dvije minute dodajte špinat. Dobro umiješajte i pustite da povene.
- Na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte, poklopite i pustite pet minuta da odstoji.
- Prije posluživanja pospite svježim sirom koji ste izmrvili prstima.
Dobar tek!