Sočna pileća prsa iz pećnice

Stockfood
Ovaj je recept pravi dokaz toga da manje jest više. Uz malo začina i limunovog soka napravit ćete sočna i mirisna pileća prsa – idealna za proljetne večere.
Vidi originalni članak

Poslužite ih uz kuhani krumpir, povrće na maslacu ili sezonsku salatu i uživajte u laganom obroku.

 

mirisni ručak Novi okusi: Pileća prsa s pestom od bučinih sjemenki

 

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sok jednog limuna
  • Nekoliko grančica svježeg timijana
  • Sol, papar

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Posolite i popaprite piletinu s obje strane.
  3. Posudu za pečenje prelijte sa žlicom maslinovog ulja, ubacite pileća prsa i prelijte ih ostatkom ulja i limunovim sokom. Pospite s malo svježeg timijana.
  4. Pecite otprilike pola sata ili dok temperatura piletine ne dosegne 73 stupnja.
  5. Pečena prsa izvadite iz posude, prelijte ih sokom od pečenja i pričekajte deset minuta prije posluživanja.

 

Ručak i pol'! Pečena pileća prsa s nadjevom od kruha i peršina

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr