gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovaj je recept pravi dokaz toga da manje jest više. Uz malo začina i limunovog soka napravit ćete sočna i mirisna pileća prsa – idealna za proljetne večere.
                                
                                
                                    
                                
                                Poslužite ih uz kuhani krumpir, povrće na maslacu ili sezonsku salatu i uživajte u laganom obroku.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
 - 2 žlice maslinovog ulja
 - Sok jednog limuna
 - Nekoliko grančica svježeg timijana
 - Sol, papar
 
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
 - Posolite i popaprite piletinu s obje strane.
 - Posudu za pečenje prelijte sa žlicom maslinovog ulja, ubacite pileća prsa i prelijte ih ostatkom ulja i limunovim sokom. Pospite s malo svježeg timijana.
 - Pecite otprilike pola sata ili dok temperatura piletine ne dosegne 73 stupnja.
 - Pečena prsa izvadite iz posude, prelijte ih sokom od pečenja i pričekajte deset minuta prije posluživanja.
 
Dobar tek!