gastro postao
Ovaj je recept pravi dokaz toga da manje jest više. Uz malo začina i limunovog soka napravit ćete sočna i mirisna pileća prsa – idealna za proljetne večere.
Poslužite ih uz kuhani krumpir, povrće na maslacu ili sezonsku salatu i uživajte u laganom obroku.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sok jednog limuna
- Nekoliko grančica svježeg timijana
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Posolite i popaprite piletinu s obje strane.
- Posudu za pečenje prelijte sa žlicom maslinovog ulja, ubacite pileća prsa i prelijte ih ostatkom ulja i limunovim sokom. Pospite s malo svježeg timijana.
- Pecite otprilike pola sata ili dok temperatura piletine ne dosegne 73 stupnja.
- Pečena prsa izvadite iz posude, prelijte ih sokom od pečenja i pričekajte deset minuta prije posluživanja.
Dobar tek!