gastro postao
Sočna piletina s finim nadjevom postat će sjajan ručak kada je spojite s pire krumpirom, pirjanim povrćem ili pečenim krumpirom.
Jednostavna za pripremu, ova piletina oduševit će svakog tko je isproba.
Iskoristite kruh od prethodnog dana, dodajte ga piletini i sve zajedno ubacite u pećnicu. Za to vrijeme pripremite zdjelu domaće sezonske salate i fini prilog. Uz ovakvu piletinu odlično će se složiti krumpir na milijun načina, jednostavno sezonsko povrće, riža ili pak svima omiljeni rizi bizi.
Potrebno vam je:
- 3 kriške bijelog kruha
- 60 g maslaca
- 2 ljutike, sitno nasjeckane
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
- 30 g sjeckanog peršina
- 80 pilećeg temeljca
- 4 polovice pilećih prsa s kostima i kožom
- Pola žličice soli
- Prstohvat mljevenog papra
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
- Kriške kruha narežite na kockice veličine 1 cm i raširite ih na lim za pečenje.
- Pecite ih 7 minuta ili dok postanu zlatnosmeđe i hrskave.
- Dok se kruh peče, u manjoj tavi rastopite na umjerenoj vatri maslac.
- Na vruću masnoću dodajte sjeckanu ljutiku i pirjajte uz često miješanje 5 minuta ili dok omekša.
- Pirjanu ljutiku istresite u veliku zdjelu.
- Dodajte sjeckani peršin, temeljac i prepečene kockice kruha, pa sve dobro izmiješajte.
- Prstima lagano odvojite kožu od pilećih prsa, pazeći da ostane na mjestu, a zatim ih stavite ispod kože i lagano povucite kožu da prekrije kockice kruha.
- Pileća prsa položite u duboki lim za pečenje tako da kožica bude okrenuta gore.
- Pecite 35 minuta ili dok prsa budu posve pečena.
Dobar tek!