Sočna pileća prsa punjena špinatom i sirom

Stockfood
Za ručak se počastite izvrsnim pilećim prsima, pečenim u komadu i punjenim sirom i špinatom.
Vidi originalni članak

Pečenja prsa se mnogi pribojavaju jer ih je lako presušiti. Ovisno o veličini, mogu se peći između 10-15 minuta, a dobar vam je vodič lijepa zlatno-smeđa boja. Ako vam pri okretanju zapinje, znači da još uvijek nisu pečena s te strane i kratko pričekajte. 

Pažljivi budite i pri rezanju mesa, kako nadjev ne bi iscurio. Napravite rez od otprilike 5-6 centimetara s bočne strane prsa i pripazite da nožem ne zarežete preduboko i probijete na drugu stranu. 

Odvažite se i uživajte u sočnim prsima!

 

+ LIMUN Pileća prsa u papirnatom paketiću

 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju
  • 1 žličica soli
  • 100 g krem sira
  • 50 g mozzarelle
  • 250 g smrznutog špinata
  • 1 režanj češnjaka
  • Polovica malog luka

Priprema:

  1. Napravite džepić u svakom komadu prsa, a potom ih sva ocijedite uz pomoć papirnatih ručnika. 
  2. Pomiješajte krem sir, komadiće mozzarelle, odmrznuti i ocijeđeni špinat i sitno nasjeckani luk i češnjak.
  3. Napunite prsa nadjevom, a potom ih posolite.
  4. Zagrijte ulje u dubljoj tavi, ubacite piletinu i pecite 5-7 minuta. Preokrenite, dodajte žlicu maslaca i pecite još toliko, sve dok ne poprimi lijepu zlatno smeđu boju.
  5. Pustite da prsa odstoje pet minuta prije rezanja i serviranja. 

 

mirisni ručak Novi okusi: Pileća prsa s pestom od bučinih sjemenki

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr