gastro postao
Recept je kratak i lako izvediv, a rezultat je nevjerojatan – mekana i lagana pileća prsa.
Ako vam je dosadila klasična pečena piletina, isprobajte brzi recept za pečena pileća prsa.
Sušenje sprječava papir za pečenje, a sok od limuna im daje neodoljivu osvježavajuću notu. Preporučujemo da u pećnicu ubacite i krumpir i mrkvu i servirate uz laganu salatu.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 1 limun
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol, papar
Priprema:
- Dobro posolite i popaprite pileća prsa i prelijte ih sokom polovice limuna.
- Položite prsa na jednu polovicu papira za pečenje. Prelijte maslinovim uljem i položite preko tanke ploške limuna.
- Prekrijte drugom polovicom papira za pečenje i dobro smotajte po rubovima.
- Pecite otprilike 40 minuta na 180 stupnjeva, ovisno o veličini vaših prsa. Pri kraju pojačajte temperaturu na 200 stupnjeva i rastvorite papirnati paketić.
Dobar tek!