gastro postao
Tri potpuno nova sastojka u novom spoju u potpunosti bi vas mogli raspametiti!
Jabuka, luk i slatki umak koji ćete dobiti pomoću jabučnog octa odlično će se spojiti s finom, mekom i sočno ispečenom piletinom. Ako ste u prilici, svakako koristite domaći ocat za još bogatiji okus. Ovakav ručak poslužite uz rižu, tjesteninu ili pak neki drugi prilog po želji. Složit će se baš sa svime!
Potrebno vam je:
- 800 g piletine
- 3 žlice brašna
- 1 veći luk
- 1 veća jabuka
- 3 žlice octa od jabuke
- 300 ml temeljca
- 2 žlice maslaca
- 4 žlice sjeckanog peršina
- Ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Piletinu začinite soli i paprom, uvaljajte ih u brašno.
- Zapecite piletinu na vrućem ulju sa svih strana.
- Prebacite u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu.
- Nasjeckajte luk i jabuku pa ih bacite na istu tavu u kojoj ste pekli meso.
- Pirjajte oko dvije minute.
- Dodajte ocat pa drvenom kuhačom ostružite sve ostatke od mesa i promiješajte.
- Kuhajte sve dok tekućina ne postane malo gušća.
- Maknite s vatre, začinite soli i paprom i dodajte maslac.
- Piletinu izvadite iz pećnice nakon desetak minuta i dodajte joj jabuku, luk i umak.
- Vratite u pećnicu na još pet minuta pa poslužite toplo.
- Na kraju pospite svježim peršinom.
Dobar tek!