Recepti 4344 prikaza 21. studenoga 2017.

Piletina s jabukom, lukom i slatkim umakom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tri potpuno nova sastojka u novom spoju u potpunosti bi vas mogli raspametiti!

Jabuka, luk i slatki umak koji ćete dobiti pomoću jabučnog octa odlično će se spojiti s finom, mekom i sočno ispečenom piletinom. Ako ste u prilici, svakako koristite domaći ocat za još bogatiji okus. Ovakav ručak poslužite uz rižu, tjesteninu ili pak neki drugi prilog po želji. Složit će se baš sa svime!

 

Možda vas zanima... Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 800 g piletine
  • 3 žlice brašna
  • 1 veći luk
  • 1 veća jabuka
  • 3 žlice octa od jabuke
  • 300 ml temeljca
  • 2 žlice maslaca
  • 4 žlice sjeckanog peršina
  • Ulje
  • Sol, papar

 

Možda vas zanima... Pilav - novo ruho pilećeg rižota Recepti

 

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Piletinu začinite soli i paprom, uvaljajte ih u brašno.
  3. Zapecite piletinu na vrućem ulju sa svih strana.
  4. Prebacite u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu.
  5. Nasjeckajte luk i jabuku pa ih bacite na istu tavu u kojoj ste pekli meso.
  6. Pirjajte oko dvije minute.
  7. Dodajte ocat pa drvenom kuhačom ostružite sve ostatke od mesa i promiješajte.
  8. Kuhajte sve dok tekućina ne postane malo gušća.
  9. Maknite s vatre, začinite soli i paprom i dodajte maslac.
  10. Piletinu izvadite iz pećnice nakon desetak minuta i dodajte joj jabuku, luk i umak.
  11. Vratite u pećnicu na još pet minuta pa poslužite toplo.
  12. Na kraju pospite svježim peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.