Pilav je jelo koje se priprema tako da se riža kuha u temeljcu, a zatim se ubacuje u pećnicu kako bi se dovršila na najukusniji mogući način. Rezultat je fina piletina koja se topi u ustima i aromatična riža kakvu zasigurno još niste isprobali.
Mi vam donosimo recept za brzinski pilav koji možete pripremiti u svakoj prilici. Osim mrkve i celera, riži možete dodati i ljute papričice, slanutak ili neko drugo povrće po želji.
Potrebno vam je:
- 500 g piletine
- 300 g riže
- 100 g mrkve
- 50 g celera
- 2 luka
- ulje
- sol
- papar u zrnu
- lovorov list
- mirisne trave
Priprema:
- Meso nasjeckajte na komade, lagano ga zapržite sa svih strana pa kuhajte u vodi u koju ste stavili povrće (mrkva, celer, glavica luka, lovorov list, nekoliko zrna papra).
- Na zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckanu glavicu luka, dodajte rižu i propržite dok riža ne pobijeli.
- Sve zalijte juhom u kojoj se kuhala piletina u odnosu 1 dio riža – 2 dijela juha.
- Dodajte meso, narezanu mrkvu iz juhe i mirisne trave po ukusu, te stavite u pećnicu da se peče oko 30 minuta.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastro-zvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)