Recepti 20. listopada 2017.

Pilav - novo ruho pilećeg rižota

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto klasičnog rižota s piletinom i povrćem, pripremite onaj iz pećnice, s mesom koje se raspada pri svakom zalogaju...

Pilav je jelo koje se priprema tako da se riža kuha u temeljcu, a zatim se ubacuje u pećnicu kako bi se dovršila na najukusniji mogući način. Rezultat je fina piletina koja se topi u ustima i aromatična riža kakvu zasigurno još niste isprobali.

 

Možda vas zanima... Rižoto s bundevom, bukovačama i piletinom Kolumne

 

Mi vam donosimo recept za brzinski pilav koji možete pripremiti u svakoj prilici. Osim mrkve i celera, riži možete dodati i ljute papričice, slanutak ili neko drugo povrće po želji.

 

Rižoto sa slanutkom i mladim lukom Možda vas zanima... Rižoto sa slanutkom i mladim lukom Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g piletine
  • 300 g riže
  • 100 g mrkve
  • 50 g celera
  • 2 luka
  • ulje
  • sol
  • papar u zrnu
  • lovorov list
  • mirisne trave

Priprema:

  1. Meso nasjeckajte na komade, lagano ga zapržite sa svih strana pa kuhajte u vodi u koju ste stavili povrće (mrkva, celer, glavica luka, lovorov list, nekoliko zrna papra).
  2. Na zagrijanom ulju propržite sitno nasjeckanu glavicu luka, dodajte rižu i propržite dok riža ne pobijeli.
  3. Sve zalijte juhom u kojoj se kuhala piletina u odnosu 1 dio riža – 2 dijela juha.
  4. Dodajte meso, narezanu mrkvu iz juhe i mirisne trave po ukusu, te stavite u pećnicu da se peče oko 30 minuta.

Dobar tek!

 

Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastro-zvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :) 

 | Author: Gastro.hr

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.