Kolumne 28. rujna 2017.

Rižoto s bundevom, bukovačama i piletinom

foto: Gracijela Došen
gastro postao gastro.24sata.hr
Kuc-kuc, jesen stiže, kao i plodovi koje donosi sa sobom. Bundeve, gljive, lješnjaci, orasi… dalo bi se puno toga nabrojati. Isto tako bilo bi šteta ne iskoristiti plodove koje nam priroda daje.

Budim se… Kiša je prestala. Naziru se zrake sunca i toplo jutro. Danas mi je slobodan dan i odlazim u nabavku. Sve je tu, luk, mrkva, bundeva, gljive, piletina… krećem!

 

Možda vas zanima... Dočekajte jesen uz najfinije recepte s bundevom Špajza



Sastojci:

  • 1 MANJI CRVENI LUK
  • 1 MANJA MRKVA
  • 100 g PILEĆIH PRSA
  • 100 g GLJIVA BUKOVAČA
  • 100 g BUNDEVE
  • 120 g RIŽE
  • 1 ŠALICA RAJČICE U TETRAPAKU
  • 1 ŽLICA VRHNJA ZA KUHANJE
  • PAPAR, SOL

 | Author: Gracijela Došen foto: Gracijela Došen


Priprema:

  1. Narežemo luk, naribamo mrkvu, nasjeckamo piletinu, gljive i bundevu.
  2. Sastojke stavimo u tavu u koju smo stavili maslac ili ulje, pirjamo dok sastojci ne omekšaju.
  3. Dodamo tekuću rajčicu, promiješamo. Dodamo rižu i začine te sve prelijemo šalicom vode.
  4. Na laganoj vatri rižoto uz redovito miješanje i dolijevanje vode kuhamo sat vremena.
  5. Pred kraj dodate vrhnje za kuhanje. Svrha njegovog dodavanja je lijepa kremasta boja, kao i poboljšanje okusa.

 

Možda vas zanima... Špageti bundeva - otkriće vrijedno isprobavanja Kolumne


Nakon što je rižoto gotov, poklopimo lonac ili tavu poklopcem da se sastojci što bolje povežu.

Dobar tek vam želim!

 

Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.