Budim se… Kiša je prestala. Naziru se zrake sunca i toplo jutro. Danas mi je slobodan dan i odlazim u nabavku. Sve je tu, luk, mrkva, bundeva, gljive, piletina… krećem!
Sastojci:
- 1 MANJI CRVENI LUK
- 1 MANJA MRKVA
- 100 g PILEĆIH PRSA
- 100 g GLJIVA BUKOVAČA
- 100 g BUNDEVE
- 120 g RIŽE
- 1 ŠALICA RAJČICE U TETRAPAKU
- 1 ŽLICA VRHNJA ZA KUHANJE
- PAPAR, SOL
Priprema:
- Narežemo luk, naribamo mrkvu, nasjeckamo piletinu, gljive i bundevu.
- Sastojke stavimo u tavu u koju smo stavili maslac ili ulje, pirjamo dok sastojci ne omekšaju.
- Dodamo tekuću rajčicu, promiješamo. Dodamo rižu i začine te sve prelijemo šalicom vode.
- Na laganoj vatri rižoto uz redovito miješanje i dolijevanje vode kuhamo sat vremena.
- Pred kraj dodate vrhnje za kuhanje. Svrha njegovog dodavanja je lijepa kremasta boja, kao i poboljšanje okusa.
Nakon što je rižoto gotov, poklopimo lonac ili tavu poklopcem da se sastojci što bolje povežu.
Dobar tek vam želim!
Gracijelu možete pratiti na njenom blogu Slatki začin i FB stranici!