Špajza 20. rujna 2017.

Dočekajte jesen uz najfinije recepte s bundevom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako postoji plod koji savršeno opisuje jesenski meni, to je zasigurno bundeva. Inspiraciju za današnji meni potražite u nastavku, a ostatak recepata svakako spremite za slasna uživanja ove jeseni...

Brzi ručak pripremite pomoću špageti tikve, u kremasti rižoto nemojte zaboraviti dodati dobru dozu parmezana, a za desert birajte između super jednostavnog kolača iz šalice ili pak raskošne narančaste pite. Imamo recepte za baš sve najslanije specijalitete od bundeve.

 

Rižoto od bundeve | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Najveći jesenski klasik svakako je juha od bundeve. Osim jednostavnog načina pripreme na koji smo već navikli, omiljenoj narančastoj juhi možete dodati i nekoliko kapi bučinog ulja, golica ili pak je začiniti hrskavim dodatkom poput listića kadulje prženih u pivskom tijestu, baš kao što je to učinila naša blogerica Anita.

 

Možda vas zanima... Juha od bundeve s listićima kadulje u pivskom tijestu Kolumne

 

Ako već niste, bogat kremasti rižoto s bundevom svakako morate isprobati, a nešto neobičnija varijanta priloga ili kremastog glavnog jela bit će i palenta s bundevom. Pripremite li je na ovaj način, uživat ćete u nekoj posve drugačijoj varijanti pomalo zaboravljene palente.

 

Rižoto od bundeve Možda vas zanima... Rižoto od bundeve koji ćeš obožavati Špajza Možda vas zanima... Nezamislivo dobra palenta s bundevom Recepti

 

Osim rižota i palente, bundevu možete pretvoriti i u sjajnu zamjenu za tjesteninu. Trebat će vam samo špageti bundeva koju možete ispeći, a zatim iz nje vilicom vaditi meso koje će se pretvoriti u špagete. Ovakve povrtne špagete poslužite uz omiljene umake poput bolognese, bijelog umaka od gljiva ili finih povrtnih umaka.

 

Možda vas zanima... Jesenski hit: Pripremite špagete od bundeve Špajza

 

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

 

Za pravu paštu pak će vam trebati i pravi pužići. Dodajte im dobru dozu ribanog sira i pire od bundeve, a po želji sve zajedno možete i zapeći u pećnici. Ovako pripremljena kremasta tjestenina ujedno je i ultimativni comfort food za kišne jesenske dane pa je svakako preporučujemo uz dobru knjigu i šalicu toplog čaja.

 

Možda vas zanima... Jednostavno i fino: Kremasta tjestenina s bundevom iz jednog lonca Recepti

 

Kada maštamo o tjestenini, nikako ne smijemo zaboraviti i sjajne njoke od buče ili pak kremastu buču između kora za lazanje. Uz ova jela zaboravit ćete mesne inačice i u jesen ući na najslasniji mogući način.

 

njoki od buče Možda vas zanima... Nikad jednostavniji domaći njoki od buče None lazanje od bundeve Možda vas zanima... Ovo morate probati: Kremasti slojevi lazanja s bundevom None

 

Nešto laganiji ručak bit će punjena bundeva. Napunite je omiljenim sezonskim povrćem, dodajte bulgur, rižu, kvinoju ili proso, malo prženih lješnjaka za dodatne arome, a na kraju sve pospite finim sirom. Sa slatkastim aromama bundeve odlično će se složiti nešto slaniji feta sir. Brzo, jednostavno i tako ukusno!

 

Punjena bundeva Možda vas zanima... Recept dana: Šarene punjene bundeve None

 

Punjena bundeva | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Za slatka uživanja definitivno preporučujemo slasni čokoladni brownie s bundevom. Kremast iznutra, hrskav izvana, brownie pripremljen na ovaj način definitivno će osvojiti baš svakog tko ga isproba.

 

brownies od bundeve Možda vas zanima... Slatki jesenski užitak: Brownies od bundeve None

 

Radnim danima koji jednostavno zahtijevaju svoju dozu slatkog, udovoljite si kolačem od bundeve iz mikrovalne pećnice, dok vikende i vrijeme opuštanja rezervirajte za pravu, raskošnu pitu od bundeve ili svima omiljeni cheesecake. U slast!

 

Pire od bundeve Možda vas zanima... Blažena mikrovalna: Pita od bundeve iz šalice None Tart od bundeve i đumbira Možda vas zanima... Fantastičan tart od bundeve i đumbira Kolumne Cheesecake od bundeve Možda vas zanima... Jedini recept od bundeve koji ćete ikada trebati None

 

Cheesecake od bundeve | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.