Špageti od tikvica bili su ljetni trend, a sada je došao na red na one jesenske, od bundeve. Zdraviji su od klasičnih špageta, bogatog okusa i sjajno se slažu uz različite umake. Kombinirajte ih s gljivama, mesom ili uz jednostavan umak od maslaca, češnjaka i omiljenih začina.
Najjednostavniji način da pripremite ovaj sezonski hit jest da prepolovite bundevu i izvadite joj koštice. Premažite je maslinovim uljem pa je stavite u pećnicu tako da odrezani dio bude okrenut prema dolje. Pecite je na 180 stupnjeva oko 40 minuta do sat vremena. Ona će omekšati, a na vama je još samo da pomoću vilice lagano ostružete meso bundeve i pretvorite ga u špagete.
Dok se bundeva kuha, napravite umak, pa na kraju samo ubacite špagete i dobro pomiješajte. Tretirajte ih baš kao i klasičnu tjesteninu, ali ih nemojte dodatno kuhati kako ne bi postale gnjecave.
Dobar tek!
Jesenski hit: Pripremite špagete od bundeve
20. studenoga 2016.
gastro postao
Lažna tjestenina od bundeve osvojit će vas svojim nježnim okusima, a ubaciti ju možete u baš svaki umak!