gastro postao
Božanstvena tjestenina s povrćem i slaninom uz dodatak svježeg sira za kremasti i puni okus
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 903
Potrebno vam je
- 400 g špageti
- 40 g maslac, slani
- 150 g slanina svinjska, sirova soljena
- 200 g poriluk (cijeli)
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
- 1 kom limun
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 50 g parmezan
- 400 g svježi kravlji sir
Priprema
- Špagete skuhajte prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu na laganoj vatri popržite slaninu dok pusti masnoću pa pojačajte vatru da slanina dobije boju (3-4 min).
- Dodajte tanko narezan poriluk i pirjajte 5 min. Dodajte svježi sir, kuhajte 5 min i isključite.
- Umiješajte limunovu koru i sok, začine, peršin, kuhani grašak pa dodajte kuhane špagete i pospite ribanim parmezanom.
Izvor Skuhatćute