gastro postao
Bundeva odlično paše u slanim i slatkim jelima, a osim klasične pite, kuglofa od bundeve ili rolade, zašto ne biste pripremili cheesecake od bundeve? S podlogom od keksa i kremom od bundeve dobit ćete sasvim nove okuse koji će vas osvojiti na prvi griz.
Sastojci:
- 300g keksa
- 5 žlica rastopljenog maslaca
- 200g šećera
- 500g krem sira
- ekstrakt vanilije
- 200g pirea od bundeve
- 3 jaja
- cimet, muškatni oraščić
Priprema:
- Pripremite podlogu od keksa i maslaca i utisnite u kalup. Pecite na 180 stupnjeva oko 5 minuta i stavite sa strane.
- U posudi pomiješajte krem sir, šećer i vaniliju. Miksajte električnim mikserom dok ne postane glatko.
- Dodajte bundevu, jaja i začine i miksajte dok sve ne postane glatko.
- Ulijte smjesu na podlogu od keksa i pecite oko 50 minuta.
- Ohladite vaš cheesecake i uživajte!