gastro postao
Kremasti sir, maslac i bundeva za sočnu roladu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 283
Biskvit
- 100 g glatko brašno
- 0.50 žličica prašak za pecivo
- 0.50 žličica soda bikarbona
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- 0.25 žličica đumbir u prahu
- 1 prstohvat sol
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 3 kom jaje kokošje
- 200 g šećer, kristal
- 150 g bundeva
Nadjev
- 225 g krem sir
- 30 g maslac, slani
- 115 g šećer, u prahu
- 1 žlica ekstrakt vanilije
- 0.50 žličica narančina kora
- 100 g orah, suhi
Priprema
- Bundevu ogulite, narežite na kocke, skuhajte u kipućoj vodi i dobro ocijedite pa usitnite u pire. Možete ga dodatno procijediti kroz gazu ili gusto cjedilo.
- Pjenasto izmiksajte jaja i šećer pa dodajte vaniliju i suhe sastojke koje ste prethodno pomiješali. Izmiksajte u kompaktnu smjesu i izlijte u lim ( 35x40 cm ) obložen papirom za pečenje. Pećnicu ugrijte na 190°c. Pecite 13-15 min.
- Pažljivo izvadite iz lima pek-papirom i sve zarolajte pa pustite da se ohladi. Krem-sir i maslac dobro izmiksajte (neka oba sastojka budu sobne temperature) pa dodajte vaniliju, narančinu koricu i umiksajte prosijani šećer u prahu.
- Odmotajte roladu, ravnomjerno premažite nadjevom, ponovno zarolajte i ostavite nekoliko sati u hladnjaku pa režite na kriške.