20. listopada 2016.

Ovo morate probati: Kremasti slojevi lazanja s bundevom

lazanje od bundeve
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajne bezmesne lazanje za koje će se tražiti tanjur više.

Kremaste, s puno sira i nezamislivo dobrim bešamel umakom s bosiljkom. Da, ove lazanje s butternut tikvom zbilja imaju sve to. Jednostavne su za pripremu, ne sadrže meso i za njih se gotovo uvijek traži tanjur više. Pripremite ih pa brk omastite kremastim slojevima čistog vege užitka.

Potrebno vam je:

  • 1 butternut tikva
  • ½ šalice vode
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 3 šalice mlijeka
  • 12 kom listova za lazanje
  • 2 ½ šalice mozzarelle
  • 5 žlica parmezana
  • Bosiljak
  • Muškatni oraščić
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na ulju pirjajte nasjeckanu tikvu.
  2. Posolite i popaprite pa prekrijte poklopcem i kuhajte tako oko 20 minuta, dok tikva ne omekša.
  3. Ohladite pa ubacite u blender i usitnite.
  4. Otopite maslac i dodajte brašno.
  5. Kada dobijete grudice, zalijte toplim mlijekom i miješajte dok ne postane gusto.
  6. Smanjite vatru, pa dodajte muškatni oraščić i papar.
  7. Odvojite nekoliko žlica umaka, stavite ga ublender i dodajte nekoliko listova bosiljka pa blendajte.
  8. Kada dobijete zeleni umak, prebacite ga u preostali umak i pomiješajte.
  9. Tjesteninu za lazanje možete prethodno malo prokuhati, ali i ne morate.
  10. Namastite maslacem kalup pa na dno stavite nešto bešamel umaka s bosiljkom, prekrijte tjesteninom koju zatim premažite pireom od tikve.
  11. Pospite sirom i bešamelom.
  12. Ponavljajte postupak dok vam ne ponestane namirnica.
  13. Po vrhu pospite mozzarellu.
  14. Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.