gastro postao
Osim bojom, naranča i mrkva idealno se slažu i okusima...
Mrkvu spojite sa sočnim, sezonskim narančama, začinite, ispecite i poslužite uz čitavu paletu glavnih jela. Ovako pripremljena mrkva odlično će se složiti s mesnim pečenjima, piletinom na grillu, različitim popečcima, ali i u salatama ili pak uz druge priloge poput riže ili bulgura. Kombinacija je nebrojeno mnogo, na vama je samo da se zaigrate.
Potrebno vam je:
- 1 naranča
- 6 većih mrkva
- 2 žlice maslinovog ulja
- Prstohvat čilija
- 3 žlice sjeckanog peršina
- Sol, papar
Priprema:
- Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.
- Naranču operite i narežite na četiri jednaka komada.
- Mrkve također operite i nasjeckajte ih na manje komade.
- Ubacite ih u posudu, dodajte ulje i začine pa dobro pomiješajte.
- Stavite u posudu za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
- Povremeno protresite.
Dobar tek!