gastro postao
Pomaknite granicu pripremanja rebrica i isprobajte nešto potpuno novo
Većina ljudi voli jesti pečena rebrica, ali ih većina i priprema na sličan ili isti način. Donosimo sjajan recept za rebrica na kineski - s medom i sezamom. Sigurni smo da, tko god ih proba, neće ostati ravnodušan. Za ovaj recept, možete koristiti gotovo bilo koja rebrica, no mi preporučujemo rebrica od odojka - za najsočnije i najmekše meso. Poslužite ih još topla i uživajte u njima bez ičega!
Sastojci:
- 1 kg rebrica od odojka ( u komadu, prepoloviti ih na dva dijela)
- 1 luk, oguljen i narezan na 4 dijela
- 1 mrkva, narezana na kolutiće
- 1 komadić svježeg đumbira (1/2 cm)
- Cijela glavica češnjaka, prepolovljena po sredini, neoguljena
- 1 šalica umaka od soje (soja sosa)
- Voda
Priprema:
- Staviti rebrica na dno lonca s debljim dnom; poslagati povrće i zaliti vodom tako da voda prekrije sve.
- Pustiti da zakuha i smanjiti temperaturu na najnižu. Kuhati oko 1 1/2 h do 2 h - dok rebrica ne omekšaju
- Izvaditi rebrica i ocijediti ih iz povrća i vode.
- Za vrijeme kuhanja rebrica, pripremiti umak:
- 2 žlice hoisin umaka (možete ga napraviti od 4 žlice umaka od soje, 2 žlice maslaca od kikirikija, 1 žlice meda, malo papra i chilija u prahu te malo češnjaka)
- 2 žlice umaka od kamenica (možete ga zamijeniti s 2 žlice umaka od soje)
- 1 žlica rižinog vinskog octa (možete ga zamijeniti jabučnim octom)
- 2 žlice umaka od soje
- 1 žlica sriracha umaka
- 1/3 šalice meda
- 1 luk narezan na trakice
- 1 žlica poprženog sezama
- U manjoj posudi pomiješati sastojke za umak (osim luka i sezama)
- Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva
- Premazati kuhana rebrica pripremljenim umakom i poslagati ih u posudu za pečenje te staviti peći dok ne postanu tamno zlatni, a umak se počne karamelizirati
- Kada su rebrica pečena, izvaditi ih i narezati na komade
- Poslužiti s narezanim lukom i posipano prženim sezamom
Uživajte i dobar tek!