Sočna pileća prsa u ljepljivom umaku od naranče

Getty Images
Za samo pola sata možete pripremiti izvrstan ručak ili večeru – za cijelu obitelj!
Vidi originalni članak

Prioritet pri slaganju tjednog jelovnika je svakako vrijeme pripreme jela. Ova piletina zadovoljava kriterije brzine i jednostavnosti, bez da se to osjeti na okusu i prezentaciji. Osim što je zaista ukusna i praktična, lako se kombinira uz različite priloge. Predlažemo vam kuhanu brokulu, cvjetaču i mahune, ali i rižu i kvinoju.

 

za prste polizati Dva u jedan: Piletina punjena kremastim špinatom

 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa 
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 600 ml soka od naranče
  • 120 ml pilećeg temeljca
  • 3 žlice soja umaka
  • 3 žlice meda
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • 1 žlica naribane narančine korice
  • 1 žličica papra

 

 

Priprema:

  1. Pileća prsa narežite na komade veličine 3 centimetra.
  2. Pecite ih na tavici sa sezamovim uljem dok ne poprime smećkastu boju i ne postanu lagano hrskavi (između pet i deset minuta).
  3. U zasebnoj posudi pomiješajte sok od naranče, pileći temeljac, soja sos, med i začine.
  4. Izvadite piletinu iz tavice pa odmah ulijte pripremljeni umak. Pričekajte da zavrije, a potom ga kuhate 15-20 minuta kako bi se zgusnuo. Povremeno promiješajte.
  5. Kad se umak zgusne, vratite piletinu u tavicu i dobro promiješajte.

 

Sweety&Spicy Piletina Tagine - marokanski specijalitet s maslinama i limunom

 

Pospite sezamom i poslužite! 

 

Posjeti Gastro.hr