Za samo pola sata možete pripremiti izvrstan ručak ili večeru – za cijelu obitelj!
Prioritet pri slaganju tjednog jelovnika je svakako vrijeme pripreme jela. Ova piletina zadovoljava kriterije brzine i jednostavnosti, bez da se to osjeti na okusu i prezentaciji. Osim što je zaista ukusna i praktična, lako se kombinira uz različite priloge. Predlažemo vam kuhanu brokulu, cvjetaču i mahune, ali i rižu i kvinoju.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 2 žlice sezamovog ulja
- 600 ml soka od naranče
- 120 ml pilećeg temeljca
- 3 žlice soja umaka
- 3 žlice meda
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žlica naribanog đumbira
- 1 žlica naribane narančine korice
- 1 žličica papra
Priprema:
- Pileća prsa narežite na komade veličine 3 centimetra.
- Pecite ih na tavici sa sezamovim uljem dok ne poprime smećkastu boju i ne postanu lagano hrskavi (između pet i deset minuta).
- U zasebnoj posudi pomiješajte sok od naranče, pileći temeljac, soja sos, med i začine.
- Izvadite piletinu iz tavice pa odmah ulijte pripremljeni umak. Pričekajte da zavrije, a potom ga kuhate 15-20 minuta kako bi se zgusnuo. Povremeno promiješajte.
- Kad se umak zgusne, vratite piletinu u tavicu i dobro promiješajte.
Pospite sezamom i poslužite!