Šokački rezanci za Badnju večer

Uživajte u starinskom jelu, rezancima s orasima, koji se običavaju jesti za Badnjak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 265

Potrebno vam je

  • 400 g široki rezanci
  • 80 g orah, sirovi
  • 30 g maslac, neslani
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • 100 ml vino bijelo
  • 40 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Gotove domaće rezance skuhati u slanoj, kipućoj vodi, procijediti i isprati mlazom mlake vode.
  2. Na rastopljenom maslacu popržiti polovicu mljevenih i polovicu drobljenih oraha, dodati vrhnje za kuhanje, sol i papar, bijelo vino te sve zajedno prokuhati.
  3. U gotov umak dodati kuhanu tjesteninu, posuti ribanim sirom i poslužiti.
Posjeti Gastro.hr