Souvlaki - sve što vam treba za stvarno dobar sendvič s piletinom

Getty Images
Piletina, krumpirići i pečena paprika na idealan će se način spojiti u finoj tortilji, toplom flatbreadu ili jednostavnoj lepinji.
Vidi originalni članak

Pečena piletina s krumpirom, a onda i paprike nasjeckane na rezance, pa sve zajedno upakirano u fino pecivo ili tortilju. Slasnom uživanju neće biti kraja!

 

kad nemaš vremena Brže ne može: piletina i povrće gotovi za 15 minuta!

 

Piletinu najprije ispecite s krumpirom, pa zatim ostavite krumpir da se dovrši u pećnici uz bok finim aromama pečene paprike. Koristite mladi krumpir kojem je potrebno nešto kraće vrijeme pečenja kako bi sve komponente jela bila gotove u otprilike isto vrijeme.

Krumpir poslužite uz umak po želji. Najbolja ideja bit će tzatziki koji zatim možete dodati i piletini, pečenim paprikama i ostatku odabranog povrća umotanima u tortilju, u fini, meki flatbread ili tek jednostavnu lepinju.

 

La vie shobaine Tortilje od cvjetače - ukusna alternativa od samo tri sastojka

uz grill Tzatziki - fantastičan grčki umak od krastavaca

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg piletine
  • 1 kg krumpira
  • 1 žlica soli
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice origana
  • 1 žličica bosiljka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 paprike
  • Papar

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Piletinu narežite na komade, a krumpir operite pa ga narežite na komadiće.
  3. Začinite piletinu i krumpir sa soli, pa smjestite piletinu u sredinu posude za pečenje. Dodajte krumpir na rubove posude i pecite oko 15 minuta.
  4. Za to vrijeme pripremite umak tako da pomiješate limunov sok, žlicu maslinovog ulja, origano, bosiljak, sol i papar, pa dobro promiješajte. 
  5. Papriku nasjeckajte na rezance, dodajte žlicu maslinovog ulja, začinite i dobro promiješajte. 
  6. Piletinu okrenite nakon 15 minuta, premažite je umakom od limuna, pa pecite još kratko, najviše desetak minuta. Izvadite piletinu, a krumpiru dodajte papriku. 
  7. Pecite još 15 minuta.
  8. Pustite da se ohladi, pa poslužite uz tortilje ili pecivo.

Dobar tek!


 

Posjeti Gastro.hr