Pečena piletina s krumpirom, a onda i paprike nasjeckane na rezance, pa sve zajedno upakirano u fino pecivo ili tortilju. Slasnom uživanju neće biti kraja!
Piletinu najprije ispecite s krumpirom, pa zatim ostavite krumpir da se dovrši u pećnici uz bok finim aromama pečene paprike. Koristite mladi krumpir kojem je potrebno nešto kraće vrijeme pečenja kako bi sve komponente jela bila gotove u otprilike isto vrijeme.
Krumpir poslužite uz umak po želji. Najbolja ideja bit će tzatziki koji zatim možete dodati i piletini, pečenim paprikama i ostatku odabranog povrća umotanima u tortilju, u fini, meki flatbread ili tek jednostavnu lepinju.
Potrebno vam je:
- 1 kg piletine
- 1 kg krumpira
- 1 žlica soli
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice origana
- 1 žličica bosiljka
- 2 režnja češnjaka
- 2 paprike
- Papar
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Piletinu narežite na komade, a krumpir operite pa ga narežite na komadiće.
- Začinite piletinu i krumpir sa soli, pa smjestite piletinu u sredinu posude za pečenje. Dodajte krumpir na rubove posude i pecite oko 15 minuta.
- Za to vrijeme pripremite umak tako da pomiješate limunov sok, žlicu maslinovog ulja, origano, bosiljak, sol i papar, pa dobro promiješajte.
- Papriku nasjeckajte na rezance, dodajte žlicu maslinovog ulja, začinite i dobro promiješajte.
- Piletinu okrenite nakon 15 minuta, premažite je umakom od limuna, pa pecite još kratko, najviše desetak minuta. Izvadite piletinu, a krumpiru dodajte papriku.
- Pecite još 15 minuta.
- Pustite da se ohladi, pa poslužite uz tortilje ili pecivo.
Dobar tek!