gastro postao
Uz ovaj jednostavan postupak pripreme odlično će se složiti baš svaki prilog. Uključite maštu i navalite na brzinski ručak!
Sezonsko povrće kojem ne treba dugotrajna obrada, piletina i omiljeni začini na vaš će stol za samo 20 minuta donijeti sjajno jelo koje zatim možete uparivati s najrazličitijim prilozima.
Povrću i piletini dodajte al dente skuhanu tjesteninu, rižu, proso, bulgur ili kus kus, upakirajte ih u tortilje ili poslužite same, uz zdjelu svježe sezonske salate.
Potrebno vam je:
- 1 kg piletine
- 1 veća brokula
- 3 paprike
- 3 režnja češnjaka
- Ružmarin, origano, bosiljak
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Piletinu nasjeckajte na kockice, dodajte joj maslinovo ulje i začine, začinite soli i paprom, pa sve dobro promiješajte.
- Dodajte i povrće koje ste oprali i nasjeckali na manje komade.
- Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i u njoj ostavite posudu za pečenje.
- Izvadite posudu za pečenje, dodajte meso i povrće, pa pecite oko 15 do 20 minuta, dok piletina nije gotova, a povrće ostane lagano hrskavo.
Dobar tek!