Recepti 19. siječnja 2019.

Piletina i povrće iz pećnice za 20 minuta? Isprobajte ovaj recept!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovaj jednostavan postupak pripreme odlično će se složiti baš svaki prilog. Uključite maštu i navalite na brzinski ručak!

Sezonsko povrće kojem ne treba dugotrajna obrada, piletina i omiljeni začini na vaš će stol za samo 20 minuta donijeti sjajno jelo koje zatim možete uparivati s najrazličitijim prilozima.

 

Možda vas zanima... Pečeni kupus - jeste li već isprobali ovaj genijalan prilog? Recepti

 

Povrću i piletini dodajte al dente skuhanu tjesteninu, rižu, proso, bulgur ili kus kus, upakirajte ih u tortilje ili poslužite same, uz zdjelu svježe sezonske salate.

 

Možda vas zanima... Pečeni batat uklopit će se u tvoj blagdanski jelovnik Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Potrebno vam je:

  • 1 kg piletine
  • 1 veća brokula
  • 3 paprike
  • 3 režnja češnjaka
  • Ružmarin, origano, bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Piletinu nasjeckajte na kockice, dodajte joj maslinovo ulje i začine, začinite soli i paprom, pa sve dobro promiješajte. 
  2. Dodajte i povrće koje ste oprali i nasjeckali na manje komade.
  3. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i u njoj ostavite posudu za pečenje.
  4. Izvadite posudu za pečenje, dodajte meso i povrće, pa pecite oko 15 do 20 minuta, dok piletina nije gotova, a povrće ostane lagano hrskavo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.