Lagani petak: Špageti s tikvicama i račićima

Pirjajte račiće s marinadom, tikvice pomiješajte s kuhanom tjesteninom i - uživajte!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 777

Potrebno vam je

  • 4 režanj češnjak
  • 1 kom đumbir,svježi
  • 8 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica mljevena kurkuma
  • 1 mala žlica soja umak
  • 400 g tikvice, zelene
  • 400 g špageti
  • 1 žlica korijander
  • 400 g račići

Priprema

  1. Češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Đumbir ogulite i sitno naribajte. Račiće izvadite i z oklopa, isperite hladnom vodom i osušite. Češnjak, đumbir i račiće pomiješajte s 4 žlice maslinova ulja i začinite solju, crvenim paprom, kurkumom i sojinim umakom. Pokriveno marinirajte 1 sat u hladnjaku.
  2. Zakuhajte 5 l vode za špagete. Tikvice operite, očistite i narežite na tanke štapiće ili naribajte. Račiće pirjajte s marinadom u teflonskoj tavi na srednjoj vatri oko 8 minuta.
  3. Posolite vodu za tjesteninu i skuhajte špagete prema uputi na omotu da ostanu "al dente". Ocijedite ih i vratite u lonac. Pomiješajte tikvice s preostalim maslinovim uljem i ostavite ih pokrivene na još toploj ploči štednjaka. Stavite ih na tanjure, a preko njih račiće.

Pirjajte račiće s marinadom, tikvice pomiješajte s kuhanom tjesteninom i - uživajte!

Izvor "Čarolija tikvica i bundeva"

Posjeti Gastro.hr