Spaghetti alla carbonara

S tjesteninom pripremljenom po talijanskoj recepturi ne možete pogriješiti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 816

Potrebno vam je

  • sol
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 100 g panceta
  • 450 g špageti
  • 8 kom jaje kokošje
  • 25 g parmezan
  • 25 g sir pecorino
  • svježe mljeveni papar
  • 5 kom mladi luk

Priprema

  1. Na maslinovu ulju popržite pancetu, a u međuvremenu skuhajte špagete u slanoj vodi.
  2. U posebnoj posudi razmutite jaja, posolite ih i dodajte naribani sir. Skuhane špagete prebacite u tavu s pancetom, upalite laganu vatru i miješajte.
  3. Dodajte i smjesu s jajima. Kuhajte nekoliko minuta pa poslužite s mladim lukom i naribanim sirom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr