Svaki dan ili vikendom: Špageti s plodovima mora

Stockfood
Morski ručak priprema se u manje od pola sata, a sve što vam treba su kvalitetna tjestenina i svježi plodovi mora.
Vidi originalni članak

Špageti sa svježim plodovima mora idealni su za brzinski ručak tijekom tjedna, ali i kao raskošno jelo kojim vikendom možete počastiti svoje najdraže. Budite strpljivi i dobro tempirajte kuhanje svake namirnice, a višak vremena iskoristite za sjeckanje povrća i začinskog bilja.

 

Recepti Špageti sa sušenim rajčicama i bademima

 

Osim peršina, jelu možete dodati i šaku svježeg bosiljka, a zatim sve dobro posipati kvalitetnim parmezanom. Špageti s plodovima mora idealno će se složiti uz čašu finog bijelog vina.

 

Sad već klasik! Salata s tjesteninom i tunom - postoji li bolje ljetno jelo?

 


Potrebno vam je:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 rajčice
  • 1 žličica ljute papričice
  • 450 g dagnja
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 limun
  • 10-tak repova kozica
  • 450 g lignja
  • Svježi peršin
  • Špageti
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Špagete skuhajte al dente u posoljenoj vodi.
  2. Dok se voda kuha, pripremite umak. Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Dodajte luk i češnjak. Prepržite ih miješajući oko tri, četiri minute. 
  3. Dodajte rajčicu i papričicu u prahu.
  4. U međuvremenu pomiješajte dagnje, vino i limun u velikoj tavi. 
  5. Neka zakuha, potrebne su tri, četiri minute da se dagnje otvore.
  6. Izvadite dagnje iz posude i izbacite one koje se nisu otvorile. Tekućinu od kuhanja prelijte u rajčice i izbacite limun.
  7. Izvadite meso iz dagnji.
  8. U umak najprije dodajte lignje, kuhajte ih dvije minute, a zatim dodajte kozice.
  9. Miješajući kuhajte, dodajte meso dagnji i peršin pa začinite. 
  10. Umiješajte špagete pa poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr