gastro postao
Morski ručak priprema se u manje od pola sata, a sve što vam treba su kvalitetna tjestenina i svježi plodovi mora.
Špageti sa svježim plodovima mora idealni su za brzinski ručak tijekom tjedna, ali i kao raskošno jelo kojim vikendom možete počastiti svoje najdraže. Budite strpljivi i dobro tempirajte kuhanje svake namirnice, a višak vremena iskoristite za sjeckanje povrća i začinskog bilja.
Osim peršina, jelu možete dodati i šaku svježeg bosiljka, a zatim sve dobro posipati kvalitetnim parmezanom. Špageti s plodovima mora idealno će se složiti uz čašu finog bijelog vina.
Potrebno vam je:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 2 rajčice
- 1 žličica ljute papričice
- 450 g dagnja
- 200 ml bijelog vina
- 1 limun
- 10-tak repova kozica
- 450 g lignja
- Svježi peršin
- Špageti
- Sol, papar
Priprema:
- Špagete skuhajte al dente u posoljenoj vodi.
- Dok se voda kuha, pripremite umak. Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Dodajte luk i češnjak. Prepržite ih miješajući oko tri, četiri minute.
- Dodajte rajčicu i papričicu u prahu.
- U međuvremenu pomiješajte dagnje, vino i limun u velikoj tavi.
- Neka zakuha, potrebne su tri, četiri minute da se dagnje otvore.
- Izvadite dagnje iz posude i izbacite one koje se nisu otvorile. Tekućinu od kuhanja prelijte u rajčice i izbacite limun.
- Izvadite meso iz dagnji.
- U umak najprije dodajte lignje, kuhajte ih dvije minute, a zatim dodajte kozice.
- Miješajući kuhajte, dodajte meso dagnji i peršin pa začinite.
- Umiješajte špagete pa poslužite.
Dobar tek!