Sezonsko povrće, jedna konzerva tune i pravilno skuhana tjestenina mogu stvoriti čuda. Kombinaciji dodajte i fini dressing od grčkog jogurta i osvježavajući lagani ručak već je spreman. Sjajan dodatak dressingu bit će i žlica majoneze zbog koje će salata biti nešto zasitnija.
Ono zbog čega posebno volimo salatu jest i činjenica da nakon nje ne ostajemo gladni, a ostatke vrlo lako možemo ponijeti i kao bogat i zdrav gablec na poslu.
Brza, jednostavna i naprosto fina, ova salata definitivni je favorit među laganim ljetnim jelima.
Potrebno vam je:
- 100 g tjestenine
- 2 rajčice
- 2 paprike
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjak
- Nekoliko kiselih ili svježih krastavaca
- Konzerva tune
- Dvije šake maslina
- Rukola, zelena salata ili slično
- Grčki jogurt
- Limun
- Peršin
- Bosiljak
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Tjesteninu skuhajte al dente. Dok se ona kuha, nasjeckajte rajčicu, papriku, krastavce, a luk nasjeckajte na kolutiće.
- Ubacite sve zajedno u veliku posudu, posolite i popaprite, pa dodajte i ocijeđenu konzervu tune.
- Dodajte masline i začinite soli i paprom. Dodajte i žlicu maslinovog ulja te svježi bosiljak.
- U posebnoj posudici pomiješajte grčki jogurt, limunov sok i sitno sjeckani peršin. Dressingu dodajte još malo maslinovog ulja, soli i papra.
- Sve dobro ohladite. Salatu poslužite samu, prije posluživanja dodajte i rukolu ili sitno sjeckanu zelenu salatu, pa na vrh dodajte dressing, a prije uživanja samo pomiješajte sve sastojke.
Dobar tek!