Specijalitet od blitve, kvinoje i zobene kaše

Odlična kombinacija za složenac je i ona od blitve, špinata, kvinoje, jaja te sira
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica krumpir, zreli
  • 0.50 šalica repa, bijela
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 1 šalica blitva
  • 1 prstohvat ružmarin
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • 1 šalica zobena kaša
  • 0.50 šalica kvinoja
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1.50 mala žlica ulje maslinovo
  • 1 šalica voda
  • 0.50 mala žlica sol

Priprema

  1. Kvinoja je izvana obložena vanjskim omotačem - saponinom, pa se prije korištenja u receptu mora dobro oprati jer će inače biti gorkog okusa.
  2. Zagrijte pećnicu na 190°C. Nasjeckajte krumpire, repu i luk pa ih pomiješajte u zdjeli. Zatim tome dodajte usitnjenu blitvu. Nasjeckajte ružmarin i vlasac pa ih ostavite sa strane. Dodajte zobenu kašu, kvinoju, ružmarin, jaja, žličicu ulja, vodu, sol i sve dobro izmiješajte.
  3. Namastite posudu za pečenje preostalim uljem, rasporedite smjesu u nju i pecite pola sata. Nakon što se ohladi pet minuta, pospite jelo nasjeckanim vlascem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr