gastro postao
Odlična kombinacija za složenac je i ona od blitve, špinata, kvinoje, jaja te sira
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 0.50 šalica krumpir, zreli
- 0.50 šalica repa, bijela
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 1 šalica blitva
- 1 prstohvat ružmarin
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- 1 šalica zobena kaša
- 0.50 šalica kvinoja
- 2 kom jaje kokošje
- 1.50 mala žlica ulje maslinovo
- 1 šalica voda
- 0.50 mala žlica sol
Priprema
Kvinoja je izvana obložena vanjskim omotačem - saponinom, pa se prije korištenja u receptu mora dobro oprati jer će inače biti gorkog okusa.
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Nasjeckajte krumpire, repu i luk pa ih pomiješajte u zdjeli. Zatim tome dodajte usitnjenu blitvu. Nasjeckajte ružmarin i vlasac pa ih ostavite sa strane. Dodajte zobenu kašu, kvinoju, ružmarin, jaja, žličicu ulja, vodu, sol i sve dobro izmiješajte.
- Namastite posudu za pečenje preostalim uljem, rasporedite smjesu u nju i pecite pola sata. Nakon što se ohladi pet minuta, pospite jelo nasjeckanim vlascem.
Izvor Skuhatćute