Spoj piletine i gorgonzole za nezamislivo sočan ručak

Thinkstock
Potrebno vam je tek nekoliko sastojaka za ovu neodoljivu, sočnu piletinu. Vjerujte nam, tražit će se tanjur više!
Vidi originalni članak

Sastojcima pomalo siromašna, ali okusima nezamislivo bogata piletina s gorgonzolom apsolutno će vas oduševiti. Pileća prsa začinite tek soli i paprom, a ostatak posla odradit će aromatični sir koji će se rastopiti i upiti u piletinu zbog čega će ona postati posebno sočna.

Kod pečenja na tavi pripazite da sir ne iscuri, a zatim sve zajedno ubacite u pećnicu kako bi se ručak dovršio. Brzi umak od aroma koje je ispustila piletina bit će sjajan dodatak, a jednostavnoj kombinaciji octa i vode možete dodati i vrhnje za kuhanje. Poslužite piletinu uz rižu, tjesteninu ili pire krumpir.

Potrebno vam je:

  • 800 g pilećih prsa
  • 150 g gorgonzole
  • 3 žlice vode
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • Ulje
  • Vrhnje za kuhanje (po želji)

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Piletinu osušite pa je narežite na veće komade i na svakom komadu zarežite mali džepić u koji zatim stavite komadiće gorgonzole.
  3. Pospite soli i paprom.
  4. Maslac rastopite na tavi pa na nju bacite piletinu i ispecite samo s one strane gdje nema sira. Pritom pazite da sir ne iscuri.
  5. Prebacite piletinu u vatrostalnu posudu i pecite oko 20 do pola sata minuta.
  6. Za to vrijeme na tavu na kojoj ste pekli piletinu dodajte vodu i ocat.
  7. Kuhajte, miješajte, pustite da zavrije i postane gušće.
  8. Poslužite uz piletinu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr