Srdele s krumpirima i rajčicom na padelu

Fish and chips na mediteranski način - izvrstan ljetni ručak i iznenađenje za strane goste
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 169

Potrebno vam je

  • 300 g srdela
  • 3 kom krumpir, mladi
  • ulje maslinovo
  • sol
  • rukola
  • 300 g cherry rajčice
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Očistite srdele od iznutrica i glava te ih filetirajte.
  2. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te pecite u tavi na malo maslinova ulja. Rikulu očistite, operite te prosušite. Rajčice prepolovite. Začinite njih i rikulu kao salatu maslinovim uljem, solju i sokom limuna.
  3. Srdele kratko pecite na maslinovu ulju. Pazite da ih ne prepečete. Čim meso pobijeli, maknite ih s vatre.

Fish and chips na mediteranski način - izvrstan ljetni ručak i iznenađenje za strane goste

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Posjeti Gastro.hr