gastro postao
Fish and chips na mediteranski način - izvrstan ljetni ručak i iznenađenje za strane goste
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 169
Potrebno vam je
- 300 g srdela
- 3 kom krumpir, mladi
- ulje maslinovo
- sol
- rukola
- 300 g cherry rajčice
- 1 kom limun
Priprema
- Očistite srdele od iznutrica i glava te ih filetirajte.
- Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške te pecite u tavi na malo maslinova ulja. Rikulu očistite, operite te prosušite. Rajčice prepolovite. Začinite njih i rikulu kao salatu maslinovim uljem, solju i sokom limuna.
- Srdele kratko pecite na maslinovu ulju. Pazite da ih ne prepečete. Čim meso pobijeli, maknite ih s vatre.
Fish and chips na mediteranski način - izvrstan ljetni ručak i iznenađenje za strane goste
Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši