Što se dogodi kad na roštilj baciš jabuku i špek?

Rodion Kutsaiev/Pexels, Polina Tankilevich/Pexels Grilane jabuke sa slaninom - zvuči kao super kombinacija
Svaki recept za ove deserte s roštilja predstavlja savršeni balans okusa, a oni koji kušaju ova sjajna jela obavezno pitaju za još...
Vidi originalni članak

Voće s roštilja? Apsolutno da! Ako to još uvijek nije na tvojoj to-do listi, onda ne znaš kakve genijalne okuse propuštaš.

Pečene jabuke ili breskve na žaru s ricottom, bademima i medom pravi su grešni užitci koji će svaku prigodu učiniti još nezaboravnijom. Svaki recept za ove deserte predstavlja savršeni balans okusa i ostavlja svakoga u žudnji za još jednim zalogajem. 

 

voće na grilu Baci ananas na roštilj i dobit ćeš genijalan zalogaj!

 

Primjerice, dodatak tostiranih badema dodaje element hrskavosti ovom raskošnom užitku i čini ga savršenom poslasticom za uživanje nakon obilnijeg obroka. Prigode kao što su ljetne zabave, večeri igara, spojevi i(li) obiteljska druženja prava su prigoda za uživanje u ovim receptima i zasigurno će impresionirati tvoje goste.


Grilane jabuke sa slaninom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 4 jabuke
  • sok od 1 limuna
  • 1 luk
  • 50 g mesnate slanine
  • 1 žlica meda
  • 50 g sira s plavom plemenitom plijesni (primjerice, gorgonzole)

Postupak:

  1. Jabuke operi, obriši, razreži na četvrtine ili osmine, odstrani im koštice i odmah ih pokapaj sokom od limuna. Pripremljene kriške jabuka peci 5-6 minuta na roštilju uz okretanje.
  2. Oljušti luk i nasitno ga nasjeckaj. Slaninu isprži dok ne porumeni u aluminijskoj posudici bez rupica, a zatim dodaj luk i pirjaj ga dok ne bude staklast.
  3. Rasporedi jabuke na tanjure, pokapaj ih s malo zagrijanim medom pa na to stavi slaninu s lukom i izmrvljeni sir.

Breskve sa žara s ricottom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 250 g ricotte
  • 2 žlice šećera
  • ½ limuna
  • 200 g badema u listićima
  • 4 žlice meda
  • 4 velike breskve
  • 1 žlica maslaca

Postupak:

  1. Limun operi u vrućoj vodi i posuši pa mu naribaj koricu i iscijedi sok.
  2. Oboje umiješ u ricottu sa šećerom da dobiješ glatku kremu. Listiće badema poprži u teflonskoj tavi bez masnoća da porumene, a zatim ih u metalnoj zdjelici izmiješaj sa 4 žlice meda i stavi na stranu.
  3. Breskve operi, prereži ih popola i izvadi im košticu. Stavi ih prerezanom stranom prema dolje na vruć roštilj i peci oko 4 minute. Dotle sa strane na rešetku stavi zdjelicu s bademima da se zagriju.
  4. U 4 desertne zdjelice stavi po malo kreme od ricotte, na nju složi 2 polovice breskve te na vrh rasporedi ostatak kreme. Pospi bademima s medom i posluži.

Isprobaj i ove recepte...

 

Slavonski okusi roštilja Ne mora uvijek biti samo luk: Super prilozi koji sjajno idu uz roštilj slane tajne 5 neoprostivih grešaka kod grilanja povrća

 

Posjeti Gastro.hr